Στη Σύνοδο Κορυφής πηγαίνουμε για λύση, δήλωσε ο Αλ.Φλαμπουράρης

Ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας καθώς «είναι μέσα στα πλαίσια που εμείς επιδιώκαμε».

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ξεκαθάρισε πως “η ελληνική πλευρά πηγαίνει στη Σύνοδο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας” και τόνισε πως “πιστεύω και οι Ευρωπαίοι επιθυμούν το ίδιο μέσω κάποιων συμβιβασμών, δείχνουν κι αυτοί και καλή θέληση και αγωνία, το που πάει η ιστορία”. “Είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι πηγαίνουμε για λύση”, πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως «ακόμα δεν έχει κλειστεί» αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι θα γίνει πιθανότατα τις απογεματινές ώρες του Σαββάτου.

«Η παράταση δεν είναι θετική εξέλιξη» επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο από τους δανειστές. Έχουμε πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί η οικονομία, ανέφερε.