Τουσκ: Τέλος τα παιχνίδια - Ήρθε η ώρα να επιλέξει η Αθήνα

«Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό» προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Όπως υποστήριξε η «Σύνοδος Κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση»  αν και προσέθεσε ότι δεν αποτελεί το τελευταίο βήμα καθώς, όπως είπε, στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεών μας».

Εξήγησε ότι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση αφού αυτή είναι η δουλειά των Υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup. «Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

«Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά» υποστήριξε.