Μήνυση κατά του Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή

Μήνυση κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όπως είχε από χθες προαναγγείλει, υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της. Σε χθεσινή της ανακοίνωση η κ. Μακρή υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, στο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες, όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν».

Παράλληλα, ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που όπως είπε «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του κ. Στουρνάρα ότι μια αποτυχία της συμφωνίας θα οδηγούσε σε χρεοκοπία και Grexit, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε λέγοντας πως «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά, αντίθετα, δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».