Παυλόπουλος: Όπως εμείς κάνουμε το καθήκον μας για το μεταναστευτικό, το ίδιο να πράξει και η Ε.Ε.

Μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πρέπει «να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων, που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων» σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «η δουλειά της Αστυνομίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση, είναι δουλειά η οποία δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Αφορά την Ευρώπη. Και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές: Ότι, μαζί με τα άλλα Σώματα, η Ελληνική Αστυνομία στην ουσία θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση και τους κινδύνους που εμπεριέχει, που τους ξέρουν όλοι».

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο της αστυνομίας και για τα θέματα της τρομοκρατίας αλλά «και, γενικότερα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά την δημόσια τάξη υπό όρους Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Πανούσης τόνισε ότι η Ελλάδα δείχνει «ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. «Κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα» κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.