Τσίπρας: «Δεν θα συναινέσω σε κακή συμφωνία»

Σαφές μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που θα πρέπει να αποφασίζει μόνο του τον τρόπο που θα εξοικονομεί χρήματα και επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσα από τη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα “Έστεραϊχ”.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι επιθυμεί μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και όχι απλά μία συμφωνία. «Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη Αυστριακού Ομοσπονδιακού Καγκελαρίου, Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί ότι ο κ. Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Ε.Ε.

“Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της Ε.Ε. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της Ε.Ε”, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ενώ ερωτηθείς για το «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit» ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην Ε.Ε.».