Τόμας Οπερμαν: "Φανατικός" όποιος αποκαλεί εγκληματικό το ΔΝΤ

Το να αποκαλείς το ΔΝΤ εγκληματικό είναι δήλωση φανατικού, είπε απευθυνόμενος στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Τόμας Οπερμαν, επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών του SPD, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την Καγκελάριο Μέρκελ.

«Φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει σοβαρές ενέργειες για την επίτευξη συμφωνίας. Δεν συμφωνώ με όλα όσα κάνει το ΔΝΤ, αλλά το να το αποκαλείς “εγκληματικό” είναι γελοίο, είναι δήλωση φανατικού».

Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, επανέλαβε και αναρωτήθηκε: «Ποιος θα εμπιστεύεται την Ευρωζώνη αν διαλυθεί με την πρώτη κρίση»;

Όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να αποτύχουμε, τόνισε ο επικεφαλής του SPD, αλλά, επεσήμανε πως «θέλουμε συμβιβασμό με την Ελλάδα, όμως δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε. Κάτι τέτοιο απλώς θα ενθαρρύνει τους εθνικιστές και τα λαϊκίστικα κόμματα».

Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να είναι η μοναδική δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά κι εμείς είμαστε δημοκρατικά εκλεγμένοι, τόνισε ο κύριος Όπερμαν, δηλώνοντας ότι «οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ είναι υπόλογοι στο λαό τους, ενώ την ίδια ώρα οι περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται υπέρ του Grexit».

«Το SPD παραδοσιακά δείχνει περισσότερη συμπάθεια προς την Ελλάδα, τώρα όμως η υπομονή τελειώνει», κατέληξε η οργισμένη παρέμβαση του Τόμας Όπερμαν.