Φάιμαν: Η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη σε όποιο μέλος της το χρειάζεται

Μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει όσους χρήζουν αλληλεγγύης έστειλε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αν και σημείωσε ότι «είναι πολλά θέματα ανοιχτά ακόμα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων. Είναι πολλές απαιτήσεις ακόμα που πρέπει να εκπληρωθούν. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στον τελικό σκοπό» ωστόσο συμπλήρωσε ότι «εάν υπάρχει κατανόηση ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα ή να εξοικονομήσει τα πάντα, νομίζω – είμαι πεπεισμένος – ότι το μέλλον θα είναι τέτοιο, ώστε η Ευρώπη να είναι πιο ισχυρή».

«Στην κοινή αυτή Ευρώπη, με τις κοινές αξίες, και τις σχέσεις και επαφές που πρέπει να έχουμε, ο σεβασμός τον οποίο πρέπει να έχουμε και η αναγνώριση πρέπει να είναι μία αρχή για τις πολλές χρηματοπιστωτικές κινήσεις, ανάγκες και απαιτήσεις» πρόσθεσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Φάιμαν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη» και τόνισε – με αφορμή την επίσκεψη του Αυστριακού Καγκελάριου, μεταξύ άλλων, και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός – ότι το πνεύμα της Ευρώπης δεν συμβιβάζεται με την κοινωνική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Αυτήν την ώρα, ο Βέρνερ Φάιμαν έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.