Θεοδωράκης: «Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι ή δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία»

Μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει και να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα δεν αντέχει να φύγει ο Ιούνιος χωρίς συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης γιατί υπάρχουν και ατυχήματα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης «η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει δεξιά, που οδηγεί στο Κούγκι, ή αριστερά που οδηγεί στην ευρωπαϊκή πορεία». Προειδοποίησε ότι «και οι δύο δρόμοι είναι πολύ δύσκολοι, αλλά ο δρόμος προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες έχουν ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός του ανέφερε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν και ότι ελπίζει ότι και οι εταίροι μπορούν να κάνουν κάποια βήματα προς τα πίσω». Καταλήγοντας επανέλαβε πως εάν η κυβέρνηση φέρει μία συμφωνία που να κρατά τη χώρα στην Ευρώπη, το Ποτάμι θα την υπερψηφίσει.