Κυβέρνηση: Έτοιμη ν΄ανταποκριθεί, ανά πάσα στιγμή, σε πρόσκληση για νέες διαπραγματεύσεις

Έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόταση των δανειστών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων δηλώνει, δια μέσου non paper, η κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις Βρυξέλλες, τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά τις άκαρπες απόπειρες συνεννόησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά στο τι έγινε στις Βρυξέλλες, οι πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι «η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία».

Οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές, όμως, δηλώνουν ότι ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση επί του πρακτέου καθώς οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των θεσμών «δήλωσαν αναρμόδιοι».

«Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή» σημειώνουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και καταλήγουν:

«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».