Το Γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει μια συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ, τονίζει εκπρόσωπος της Μέρκελ

Σαφές μήνυμα ότι το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει μια συμφωνία για τη σωτηρία της Ελλάδας χωρίς την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έστειλε ο στενός συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και Βουλευτής του CDU, Βόλκερ Κάουντερ.

Σύμφωνα με τον κ. Κάουντερ, η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα αποτελούσε σίγουρα μια περισσότερο ακριβή εναλλακτική από την παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μια νέα πληρωμή αν το ΔΝΤ λέει ότι αυτό δεν λειτουργεί. Είμαστε ικανοποιημένοι με την παρουσία του ΔΝΤ στο πλευρό μας αλλά αν αυτό λέει ότι δεν λειτουργεί τότε η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πει επίσης ότι δεν μπορεί να καταβάλει νέες δόσεις» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς στην Ευρώπη δεν ευθύνεται γι’ αυτό εκτός από την ίδια την Ελλάδα. Όχι μόνο η Άνγκελα Μέρκελ αλλά και πολλοί άλλοι το θέλουν αυτό. Αυτό που λέμε είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα βάζει τους όρους και λέει ότι “όλοι πρέπει να χορέψουν στον δικό μας ρυθμό. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Κάουντερ.