ΠΑΣΟΚ: Προηγείται η Φώφη Γεννηματά με μεγάλη διαφορά

Με μεγάλη διαφορά προηγείται η Φώφη Γεννηματά των Ανδρέα Λοβέρδου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για νίκη από την πρώτη Κυριακή μιλά το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, καθώς προηγείται καθαρά έναντι των αντιπάλων της, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται. Οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα έκλεισαν λίγο μετά τις 19:30 της Κυριακής και με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα συγκεντρώνει 9.357 ψήφους.

Όπως προβλέπει το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά, θα επικρατήσει από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό μεταξύ 53%-57%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος – σύμφωνα με τους επιτελείς της Γεννηματά – αναμένεται να συγκεντρώνει 23-27% ενώ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος 19-22%.

Σε όλη τη χώρα προσήλθαν – σύμφωνα με εκτιμήσεις επιτελών του κόμματος- περί τους 55.000-60.000 φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι:

apotelesmata 22.49

 

Θυμίζουμε πως για την ανάδειξη του προέδρου από την πρώτη αναμέτρηση χρειάζεται ποσοστό 50% + 1.

Οι κάλπες που στήθηκαν σε 311 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, έκλεισαν με μισή ώρα παράταση και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα, λόγω της «σημαντικής προσέλευσης» των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει ικανοποιητική την προσέλευση, με τον αριθμό της συμμετοχής να υπολογίζεται περίπου στα 50.000 με 55.000 άτομα, αρκετά περισσότερων από όσους ψήφισαν για το Συνέδριο.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, «η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή».

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.

Konstantinopoulos