Γκάμπριελ: «Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται στην Ευρώπη»

Η υπομονή με την Ελλάδα αρχίζει και εξαντλείται, δηλώνει ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην εφημερίδα Bild. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια» τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

«Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και πιο καθαρά» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Από την πλευρά του, το Reuters σημειώνει πως οι παρατηρήσεις του κ. Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και είναι επίσης ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

«Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί» δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομουνιστικής κυβέρνησης».