Βούτσης: Υποκριτές στο ΔΝΤ, απολύτως πολιτική η δήλωση του περί αποχώρησης

Για υποκρισία κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», όσον αφορά στην αποχώρηση των τεχνικών του κλιμακίων από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βούτσης στηλίτευσε κυρίως τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ταμείου, ο οποίος την Πέμπτη υποστήριξε ότι το ΔΝΤ αποσύρει τα τεχνικά του κλιμάκια επειδή η συζήτηση πλέον η πολιτική και το Ταμείο δεν είναι πολιτικός οργανισμός. Ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφώς και απολύτως πολιτική και μάλιστα στη βάση λαθεμένων στοιχείων για να δημιουργηθεί η εντύπωση των Ελλήνων που καλοπερνάνε σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ο Ν. Βούτσης επισήμανε πως «εργαζόμαστε για μία συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας».

Καταλήγοντας, αποκάλυψε ότι ορισμένες δυνάμεις της Ευρώπης εξετάζουν ένα εναλλακτικό σενάριο για την Ελλάδα, το οποίο ενδεχομένως περιλαμβάνει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.