Γερμανικός Τύπος: "Οργή" Μέρκελ

Την έντονη δυσφορία της Μέρκελ μετά την τελευταία συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει σήμερα ο γερμανικός Τύπος επικαλούμενος Γερμανό ανώτατο αξιωματούχο ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”, η Γερμανίδα Καγκελάριος σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο ενός Grexit καθώς ο χρόνος τρέχει, κάθε μέρα μετράει και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τους πιστωτές. Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ρίχνει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της.

Focus

Η τελευταία συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει την οργή της Μέρκελ, η οποία πλέον συζητά το ενδεχόμενο ενός Grexit, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει πως δεν είναι τυχαία η δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του CSU , του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών- κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ. Το στέλεχος αυτό επισήμανε ότι, μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit.

Bild

Εκτός από το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι πλέον και η Μέρκελ σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός Grexit, η εφημερίδα Bild, σε άλλο άρθρο της, παραθέτει τα σημεία τριβής μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών τους κάνοντας έναν απολογισμό των χρημάτων που καλείται να δώσει μέχρι τον Φθινόπωρο η χώρα μας στους πιστωτές της. Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Eλλλάδα θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 34,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

FAZ

Η υπομονή των ευρωπαϊκών κρατών εξαντλείται , η μπάλα βρίσκεται πλέον από την πλευρά των Ελλήνων, γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ, δείχνει ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος ενώ ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα.

Bloomberg

Μία άλλη διάσταση δίνει το αμερικανικό πρακτορείο αναφορικά με την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη .Το Bloomberg επισημαίνει ότι η η αποφυγή ενός Grexit έχει και γεωπολιτική σημασία.