Ντομπρόβσκις: Μπορεί και πριν τις 18 Ιουνίου η συμφωνία

Την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 18ης Ιουνίου σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Economista».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι μεταρρυθμίσεις όσον αφορά το συνταξιοδοτικό και την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, ανέφερε ότι «καταρχάς είναι απαραίτητο να φθάσουμε σε μια συμφωνία σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα χρόνια» και συμπλήρωσε ότι «η πρόταση των θεσμών αποτελεί μια πολύ καλή βάση γι’ αυτό»

»Αν στους Έλληνες δεν αρέσουν κάποια συγκεκριμένα μέτρα, μπορούν να τα αντικαταστήσουν με άλλα, τα οποία θα έχουν το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τις ανησυχίες τους, όμως οι Έλληνες είναι εκείνοι που πρέπει να προτείνουν εναλλακτικές», σημείωσε.

Πάντως επισήμανε ότι υπάρχει μια κοινή αντίληψη σχετικά με την πιθανότητα αντικατάστασης ορισμένων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων.

Σχετικά με μια αναδιάρθρωση του χρέους, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μια διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι στο τραπέζι».