Μητρόπουλος: "Η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα"

Όποια συμφωνία και να έρθει, είτε αυτή που πρότεινε η Ελλάδα, είτε αυτή που πρότεινε η Κομισιόν, θα είναι ένα μνημόνιο για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι θα «πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο» και υποστήριξε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία έρθει θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις.

«Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και εξήγησε ότι «αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει».