Γιούνκερ: Χάσιμο χρόνου μια νέα συνάντηση με τον Τσίπρα

Χάσιμο χρόνου χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη χθεσινή του ομιλία στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, το ενδεχόμενο να συναντηθεί εκ νέου σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο κ. Γιούνκερ ανέφερε στους επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε με νόημα ότι «θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του προς τον Αλέξη Τσίπρα μετά και την ομιλία που πραγματοποίησε την Παρασκευή στη Βουλή. Την αλλαγή διάθεσης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel παραθέτοντας την ακόλουθη φράση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Αθήνα έχει «χάσει» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Απέτυχαν να δουν πως ο καλύτερος φίλων μεσαίων και μικρών χωρών – μελών είναι η Κομισιόν», τόνισε ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Άλλος ανώτατος αξιωματούχος δηλώνει στον Peter Spiegel ότι «δεν θέλουν συμφωνία μαζί μας, θέλουν απλώς ελάφρυνση του χρέους» και προσθέτει ότι «δεν θεωρώ ότι θα μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Νομίζω ότι περιμένουν από εμάς να υποχωρήσουμε, και δεν θα το κάνουμε. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε στο 2012, όταν οι Ευρωπαίοι απλώς ήθελαν να ρίξουν λεφτά στο πρόγραμμα».