Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Οι μισοί Έλληνες φοβούνται το Grexit

Μόνο οι μισοί Έλληνες φοβούνται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Οι υπόλοιποι είτε το θεωρούν απίθανο, είτε πιστεύουν ότι δεν θα φέρει μεγάλη διαφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας είτε το επιθυμούν κιόλας. Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο Grexit φαίνεται να φοβίζει το 51,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα. Αντίθετα, το 28% θεωρεί ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ «δεν θα σημάνει κάτι διαφορετικό» για την ελληνική οικονομία, το 16% μάλιστα ελπίζει σε μια τέτοια προοπτική και το 4,5% αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης, η δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην προτίμηση των ερωτηθέντων στην πρόθεση ψήφου σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 13 – 15 Μαΐου, την ΝΔ να έχει άνοδο κατά 1%, αντίστοιχη άνοδο και το ΚΚΕ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής έχουν διακυμάνσεις που δεν ξεπερνούν την μισή ποσοστιαία μονάδα.

Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί πολύ μεγάλο προβάδισμα στην προτίμηση των ερωτηθέντων συγκεντρώνοντας 34,5%, η ΝΔ βρίσκεται στο 16,5%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι στο 5,5%, το ΚΚΕ στο 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3%, το ΠΑΣΟΚ στο 3,5%, ενώ το 19,5% απαντά «Δεν ξέρω, δεν απαντώ», το 7% δηλώνει ότι θα ψήφιζε «κάποιο άλλο κόμμα», το Λευκό ή το Άκυρο επιλέγει το 3% ενώ ένα 6% δηλώνει ότι θα απείχε από ενδεχόμενες εκλογές.