Ομπάμα: Αναγκαίες οι σκληρές επιλογές από την Ελλάδα αλλά και τα μέτρα ανάπτυξης

Επειγόντως θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βαυαρία μετά την λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των G7, επισημαίνοντας ότι «οι εταίροι μας που βρίσκονται εδώ, το ΔΝΤ και όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμοί έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα πρέπει να πάρει στα σοβαρά το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά και για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η οικονομία της για να αναπτυχθεί ξανά και να ευημερήσει» τόνισε ο κ. Ομπάμα και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές πολιτικές επιλογές που θα αποφέρουν καρπούς μακροπρόθεσμα».

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ευελιξία και από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί λύση».

Καταλήγοντας ο Μπαράκ Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι «υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη».