Κομισιόν: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για εξεύρεση λύσης

Τη συνέχιση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας παράλληλα ότι η πρόταση των θεσμών που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική κυβέρνηση είναι «μια καλή βάση συζήτησης».

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση. Η πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή βάση, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων» και συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Βαυαρία.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε πως η κατάσταση των πραγμάτων δεν έχει αλλάξει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι συναντήσεις που προγραμματίζονται για αυτήν την εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα έχουν νόημα μόνον εφόσον κατατεθούν οι νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές της Επιτροπής δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν αν επαναλαμβάνονται σήμερα και σε ποιο επίπεδο οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από την πλευρά τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή και πάλι τις συνεδριάσεις.