Γκάμπριελ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές για την Ελλάδα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της. Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στη Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από την Ευρωζώνη.

Ταυτόχρονα, βέβαια, παραδέχεται ο Αντικαγκελάριος ότι μια τέτοια εξέλιξη «θα κόστιζε πολύ». Και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ό,τι κι αν συμβεί. «Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», σχολιάζει ο Γκάμπριελ.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είναι Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, προχωρά και σε σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει», εκτιμά.