Τη Βουλή ενημερώνει ο Α. Τσίπρας για τη διαπραγμάτευση και την πρόταση των δανειστών (Live)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το προσχέδιο συμφωνίας που κατέθεσαν οι δανειστές και το οποίο η κυβέρνηση απέρριψε χαρακτηρίζοντας «προκλητικό» και «μη αποδεκτό». Την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα τεκταινόμενα. Η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Αθήνα συνιστά την καταγραφή των  σημείων στα οποία έχει επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών στο πλαίσιο των συνομιλιών στο Brussels Group και συνεπώς μπορεί να είναι η βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πρόταση των δανειστών παρακάμπτει τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις, επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Και αυτό είναι που επανέλαβε μιλώντας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δια μέσου τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε, κατά τις πληροφορίες αυτές, ότι η πρόταση των δανειστών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, κατά την επικοινωνία, που διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Παρακολουθείστε ζωντανά: