Δρίτσας: «Αν οι εταίροι μας θέλουν την πλήρη παράδοση, δεν θα την έχουν»

«Αν οι εταίροι μας θέλουν την πλήρη παράδοση, δεν θα την έχουν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που η πίεση συνεχιστεί.

«Όλα ακόμη είναι ανοιχτά, πρέπει να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Αν η Ευρώπη τρελαθεί, τότε ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει και η κυβέρνηση θα στηριχθεί στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Δρίτσας και χαρακτήρισε «κατώτερα των προσδοκιών» τα όσα συζητήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις για την παραγωγή πλούτου στις προτάσεις των δανειστών» και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θεωρεί μεγάλο λάθος την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Καταλήγοντας αποκάλεσε την ελληνική πρόταση «συμβιβαστική, ικανή να διατηρήσει ανοιχτά όλα τα παράθυρα, τις πόρτες και τις δυνατότητες για να έχει η Ελλάδα επόμενη ημέρα» και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε, δεν θα κάνουμε πίσω».