Αν. Ξανθός: Πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ο νεοφιλελευθερισμός

Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη με τους εταίρους, επιδιώκοντας έντιμη, ισότιμη, βιώσιμη και ανακουφιστική λύση, δήλωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

«Επειδή πρώτη φορά έχει αμφισβητηθεί από μια δημοκρατική κυβέρνηση η κυρίαρχη γραμμή της νεοφιλελεύθερης συμπίεσης, γι΄αυτό υπάρχει πίεση και οξύνθηκε η πολιτική αντιπαράθεση. Η Ελλάδα αμφισβητεί το δόγμα του μονόδρομου της λιτότητας, αμφισβητεί τη “θατσερική” ρήση, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση γι’ αυτό εντείνονται και αυξάνονται οι πιέσεις και γι αυτό παλεύουμε εμείς» πρόσθεσε.

“Ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας υγείας και την ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης” σημείωσε. “Είμαστε απολύτως καθαροί σε αυτό που είπαμε, ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια υγεία».

«Η μεγάλη πρόκλησή μας είναι η επένδυση στα ανθρώπινο δυναμικό. Προσλήψεις δεν μπορεί να γίνουν άμεσα, γι αυτό αξιοποιούμε θεσμικά εργαλεία για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες» σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και κατέληξε:

«Ζητάμε μια βιώσιμη λύση. Θέσαμε στους εταίρους μας το ζήτημα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την υγεία. Χρειάζεται η τροποποίησή του για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το υλικό μέσα στη χρονιά και να καλύψουμε τις κενές θέσεις. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα, απαιτεί παρεμβάσεις και σε θύλακες διαφθοράς και σε σπατάλες και κυρίως και κυρίως μια πολιτική βούληση αναδιανομής του πλούτου».