Λαφαζάνης: Αναγκαία προωθητική συμφωνία συμβατή με την λαϊκή εντολή

Η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα, υποστήριξε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, Γκέρχαρντ Σικ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σκόουφ.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα και στο ΔΝΤ.  Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης.

Ο κ. Λαφαζάνης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή να συνεχίσουν την συνομιλία τους, όταν θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Βερολίνο.