Τριμερής συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ το απόγευμα στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο συναντώνται το απόγευμα της Δευτέρας η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ενώ οι διαβουλεύσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα κορυφώνονται. Η τριμερής Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ δεν έχει στην επίσημη ατζέντα το θέμα της Αθήνας, το οποίο όμως εκ των πραγμάτων θα τεθεί επί τάπητος.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής είχε τηλεδιάσκεψη με την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η τηλεδιάσκεψη, που κατά πληροφορίες ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ, ήταν η δεύτερη τηλεδιάσκεψη που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας προ τριών ημερών, την Πέμπτη.

Κατά πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν τη βούλησή τους για εξεύρεση λύσης και κατέληξαν στην κοινή παραδοχή ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα συμφωνία ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Μάλιστα, αν από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκύψουν απτά και βιώσιμα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης περιορίστηκε να σχολιάσει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού σήμερα στο Βερολίνο. Η ίδια παρέπεμψε ωστόσο στο ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ είχαν συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ρίγας στα μέσα Μαΐου, να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία.