Βαρουφάκης: «Πρόωρες» οι φήμες παραίτησής μου

Με μια αμφίσημη δήλωση παρενέβη ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, ιδιαίτερα μετά από τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του μέσο, το κοινωνικό δίκτυο twitter, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Οι φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες». Όταν, δε, ερωτήθηκε από χρήστη μήπως η λέξη – κλειδί είναι το «πρόωρες», εκείνος επικαλέσθηκε μια ρήση του Κέινς: «Μακροπρόθεσμα, όλοι είμαστε νεκροί», Τ. Μ. Κέινς. (Στο μεταξύ, εκείνοι που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικα έχουν κολλήσει μαζί μου ως Υπουργό Οικονομικών)», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγει υπογραφές κατά της επιλογής Παναρίτη με το σχετικό κείμενο να ζητά εξηγήσεις από τον βουλευτή Γιάνη Βαρουφάκη για το πως προέκρινε την υποψηφιότητα της.