Σακοράφα για Παναρίτη: «Ξεπερνά τα όρια»

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης  η είδηση της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στην θέση της νέας εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μετά την αποχώρηση του Θ. Κατσάμπα τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος». Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο κ. Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την συγκεκριμένη επιλογή ενώ, κατά ορισμένες άλλες πληροφορίες, διαφώνησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημόσια πάντως αντέδρασε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, η οποία αργά το βράδυ της Παρασκευής, με δύο αναρτήσεις της στο twitter, επικρίνει σαφώς και με γλαφυρό τρόπο την επιλογή Παναρίτη.

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» έγραψε η Σοφία Σακοράφα.

Τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιεύματα εμφάνιζαν το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλημένο από τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο θέμα της κάλυψης της θέσης του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.