Η ΝΔ να ψηφίσει επί της αρχής τη συμφωνία προτείνει ο Ν. Δένδιας

Υπέρ του να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία επί της αρχής τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή «αν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας» τάχθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Επί του άρθρου ή των άρθρων η Ν.Δ. έχει απόλυτη ελευθερία και υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και σε αυτούς που της ψήφισαν να κάνει τις όποιες παρατηρήσεις της, αλλά επί της αρχής, στην ύπαρξη συμφωνίας με την Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να την καταψηφίσει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για «δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «κατά τη γνώμη μου, δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ό,τι κρατάει τη Ν.Δ. στο 15%. Αυτό είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που πρέπει ν’ αλλάξουμε».

Παράλληλα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντεταγμένα καταψηφίσει τη συμφωνία, λέγοντας ότι «δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί «με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πει να μην ψηφίσουμε».