Δήθεν συμβιβαστικός και διπλωμάτης ο Γιούνκερ σύμφωνα με το iskra.gr

Επίθεση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξαπολύει ο ιστότοπος iskra.gr, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της Κομισιόν δήθεν ”συμβιβαστικό” και ”διπλωμάτη” , ενώ κάνει λόγο και για ”ωμή παρέμβαση” στα εσωτερικά της κυβέρνησης  με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνών κόμμα, επειδή δεν είναι κανονικό κόμμα.

Εξαπολύει επίσης και επίθεση στο Ποτάμι, κατηγορώντας τον αρχηγό του Σταύρο Θεοδωράκη ότι ενστερνίζεται τις παραπάνω απόψεις.

Σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ για τις ιδιωτικοποιήσεις, το άρθρο μιλάει για ”ξεπούλημα” της δημόσιας περιουσίας, ενώ σημειώνει ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ΑΕΠ αποσκοπεί σε ”αντιλαϊκότερη κατεύθυνση” και ”αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών”.

Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι οι δανειστές παραδέχονται ότι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα αντιμετώπιζε ενδεχομένως η Ελλάδα, επικαλούμενος τη δήλωση Γιούνκερ ότι ”δε γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτού (Grexit) και ότι θα είχε προφανώς επιπτώσεις για την Ευρωζώνη”.