Ρουσόπουλος: Ο Καραμανλής δεν θα υπονόμευε ποτέ τον εκλεγμένο Πρόεδρο της ΝΔ

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος μίλησε στο focus fm για τα δρώμενα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για την επόμενη μέρα στη Συγγρού μετά την εκλογική ήττα τον Ιανουάριο.

«Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της ΝΔ»,  υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό focus fm ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε και για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΝΔ τονίζοντας ότι δεν θα έχει ποτέ η ΝΔ την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Για την διακυβέρνηση Σαμαρά, είπε ότι «η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πήρε στην πλάτη της προβλήματα που δεν της αναλογούσαν, λαμβάνοντας μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο εξαιρετικές αποφάσεις, χωρίς όμως να στηριχθεί όσο έπρεπε από τους εταίρους». Για την επόμενη μέρα στο κόμμα, υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε συνέδριο, ώστε να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, από την οποία άλλωστε εξελέγη.

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες τη συμφωνία, δίνει την εικόνα μιας αξιοπρεπούς μάχης, προσφέρει στον Έλληνα μία «ομπρέλα» αξιοπρέπειας, αλλά επί της ουσίας, συμφωνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε. Όπως φάνηκε, η κυβέρνηση δεν είχε Plan B, αλλά ούτε και Plan A». Δήλωσε, επίσης, ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη μίας ενδιάμεσης συμφωνίας και κάλεσε τον Τσίπρα να μην ακούσει ένα μικρό ποσοστό του κόμματός του. «Ο Τσίπρας πήρε το κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση, αυτοί που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό είναι πολλοί περισσότεροι από το 4%», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και την απήχησή του στους Έλληνες πολίτες, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά ότι «ο λαός τον «γουστάρει», αλλά δεν ξέρω για πόσο θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο πολίτης στη χώρα μας ψάχνει για Μεσσίες και γι΄ αυτό απογοητεύεται».