Ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες συμφωνία, κάνει λόγο ο Π. Καμμένος

Για συμφωνία ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες έκανε λόγο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «κανείς δεν ξέρει ακόμα την τελική συμφωνία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους διαπραγματευτές. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει συμφωνία» και εξέφρασε την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι «αυτή η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή και θα ψηφιστεί από το σύνολο των κομμάτων και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές. «Η συμφωνία θα έχει ως βάση την εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό» ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος και τόνισε πως «η περίοδος των τελεσιγράφων έληξε. Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται σκληρά. Δεν θα γίνει καμία συμφωνία που να διασπά τις “κόκκινες” γραμμές».

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει στην σκέψη της κυβέρνησης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί τελικά η συμφωνία στην Βουλή ή ψηφιστεί με τη βοήθεια του «Ποταμιού» για παράδειγμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε πως «όλα θα πάνε καλά» ενώ για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ανέφερε πως «έχει την αγωνία να μπει στην κυβέρνηση. Αυτή τη χάρη όμως δεν θα τους την κάνουμε. Το Ποτάμι είναι η μόνη πατερίτσα που δεν της έχει ζητηθεί να είναι πατερίτσα. Ο ελληνικός λαός να μην τρομοκρατείται».

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων σημειώνοντας με νόημα ότι «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στο αύριο και θα εκτελέσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».