Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προώθησε στην Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό και 13η και 14η σύνταξη

Η προώθηση στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και το ξήλωμα των δανειακών συμβάσεων προκαλεί νέους τριγούς στην συνοχή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής είχε εκκινήσει τις διαδικαστικές ενέργειες για την συζήτηση στην Ολομέλεια της δεύτερης πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων.

Πλέον, το επόμενο διάστημα, τα προεδρεία των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών θα πρεπει να ορίσουν ημερομηνία για την συζήτηση της πρώτης πρότασης του Περισσού που μιλά για κατάργηση των μνημονίων και θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι Βουλευτες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατα την σχετική ψηφοφορία.

Την δεύτερη προταση του ΚΚΕ, “Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων”, η Πρόεδρος τη διαβίβασε την Παρασκευή προς τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο Υπουργός Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς αυτή.