Μητρόπουλος: Θα έχουμε πρόβλημα στο επόμενο Eurogroup αν το έκανε αυτό ο Βαρουφάκης

Σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της αμερικανικής εφημερίδας New York Times ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατέγραφε ηχητικά τους συναδέλφους του Υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup της Ρίγας.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί στο Mega, χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο και υπογράμμισε ότι «δεν θέλω να πιστεύω ότι έγινε κάτι τέτοιο. Δεν διανοούμαι ότι στέλεχος μιας διάσκεψης, όποιας και όπως κι αν έγινε, με όποιο ύφος, μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο». Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο επόμενο Eurogroup στην περίπτωση που παραδεχθεί ο κ. Βαρουφάκης το γεγονός αυτό ή αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος ο κ. Μητρόπουλος και στο χθεσινό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Βουλή, σημείωσε ότι «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό το περιστατικό. Θέλουμε καταλλαγή. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα».