Καταδικάζουν ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ την παρέμβαση Κωνσταντοπούλου στην αστυνομία έξω από τη Βουλή

Η σημερινή, πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει, σχολίασε ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

«Η αυταναγόρευση της [Ζωής Κωνσταντοπούλου] σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών», πρόσθεσε ο κ Κυριαζιδης.

Το Ποτάμι σημειώνει ότι «συμπονά τον Πρωθυπουργό» καθώς την «επιπόλαια απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά».

Προσθέτει, πως η κ. Κωνσταντοπούλου, «όπως η ίδια έχει πει δεν είναι απλώς η Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων και ως τέτοια θα έχει λόγο παντού ακόμη και για τη διάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πεζοδρόμια και τους δρόμους (…)Σε λίγο και στην … αγροφυλακή», καταλήγει το Ποτάμι.

Η κα Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο» αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από την κυβέρνηση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι η Χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης . «Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα. Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα».

«Μερικές φορές η κα Κωνσταντοπούλου χάνει την αίσθηση του μέτρου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.