Σκουρλέτης: Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την 5 Ιουνίου

Σε συμφωνία με τους δανειστές θα καταλήξει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι αν μέχρι της 5 Ιουνίου δεν υπάρξει λύση με το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ο Υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών υποστήριξε πως «επιδίωξη είναι ένας έντιμος και θετικός συμβιβασμός που θα πρέπει να κάνουν πίσω και οι δύο πλευρές» και τόνισε ότι η λογική της συμφωνίας είναι αυτή των «χαμηλών πλεονασμάτων» διαφορετικά, «θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτά τα θέματα μετά από λίγο».

Ο κ. Σκουρλέτης κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τη Βουλή. «Μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας» κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας.