Καμμένος: «Η Ελλάδα δεν θα προσκυνήσει»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές ότι αν συνεχίσουν να έχουν σε ασφυξία την ελληνική οικονομία τότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να λύση το πρόβλημα της ρευστότητας, απέστειλε από το βήμα του συνεδρίου Economist ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται. Αν δεν υπάρξει λύση, η Ελλάδα θα βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης» τόνισε με νόημα. Ο κ. Καμμένος στην συνέχεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει κάποιες δανειακές συμβάσεις με τους θεσμούς. Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, η Ελλάδα πληροί τις υποχρεώσεις της και πληρώνει τις δόσεις προς τους θεσμούς, αλλά οι δανειστές δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα λοιπόν με τα χρήματα των φορολογουμένων της μέχρι σήμερα πληρώνει την Υγεία, την Άμυνα κλπ. και πληρώνει και τις δόσεις, αλλά δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «αν οι δανειστές αποφασίσουν ότι θέλουν να πνίξουν την Ελλάδα για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους ιδιαίτερα αρεστή από την πλευρά της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο από το να επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αλλά ούτε και μπορούν να μας διώξουν γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς».

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις με άλλες χώρες, όπως τη συνεργασία της Κίνας για το Λιμάνι Πειραιά ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Greek Stream με τη Ρωσία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτός ο αγωγός θα βοηθήσει να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αν έχουν αποφασίσει να βγάλουν τη Ελλάδα από το σύστημα της Δύσης η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει τον δικό της δρόμο. Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα γονατίσει, ούτε θα προσκυνήσει» ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Γερμανία λέγοντας με νόημα ότι «φέρεται στην Ελλάδα με έναν πολύ άσχημο τρόπο. Θέλει να επιβάλει γερμανική κυριαρχία και είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε». Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος υπερασπίστηκε τη Ρωσία λέγοντας ότι «οι κυρώσεις στη Μόσχα για εμάς δεν είναι ευχάριστες. Θα επιθυμούσαμε τη λήξη των κυρώσεων» ενώ αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν αποζημιώθηκε. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ αποκτήσαμε πρόσβαση και προέκυψαν νέα στοιχεία. Η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί και ηθικά. Θα το επιδιώξουμε θα το κάνουμε».