Φίλης: Ο Διοικητής της ΤτΕ δεν πρέπει να έχει σύστημα αναφοράς το μνημόνιο και την τρόικα

Σκληρή επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως ο κ. Στουρνάρας «είναι πολιτικό πρόσωπο που θέλει να παρέμβει μέσα στην κρίση του παλαιοκομματισμού».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ο κ. Φίλης ανέφερε πως δεν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να έχει τον Γιάννη Στουρνάρα ως αντίπαλο, τονίζοντας ότι ο Διοικητής της ΤτΕ «διεκδικεί για τον εαυτό του, έστω παρασκηνιακά, ένα ρόλο που τον υπερβαίνει θεσμικά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Στουρνάρα, και τόνισε πως ο Διοικητής της ΤτΕ δεν πρέπει να έχει σύστημα αναφοράς το μνημόνιο και τρόικα αλλά να θεωρεί ότι είναι μέλος της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της ο κ. Φίλης ανέφερε ότι μοιάζει με κινούμενη άμμο και σημείωσε με νόημα ότι «είμαστε τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά».