Δίκη Χρυσής Αυγής: Επανάληψη... με «λουκέτο» στα σχολεία του Κορυδαλλού

Με κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά και τους παιδικούς σταθμούς του Κορυδαλλού, επαναλαμβάνεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών, μετά από δύο αναβολές. Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων λήφθηκε από το δήμο και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εμμονή», όπως τη χαρακτηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο τοπικές αρχές, της κυβέρνησης να συνεχιστεί η δίκη της «Χρυσής Αυγής» στις φυλακές της πόλης.

Τα σχολεία στον Κορυδαλλό κλείνουν για τρίτη φορά, όσες και οι «ενάρξεις» της δίκης, η διεξαγωγή της οποίας στην πόλη έχει ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών από τους κατοίκους, αφού οι φυλακές γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα, ενώ, λόγω των μεγάλων μέτρων ασφάλειας η πόλη «κόβεται» ουσιαστικά στα δύο. Οργή σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές έχει προκαλέσει και η πρόθεση της κυβέρνησης, αντί να μεταφέρει το χώρο διεξαγωγής της δίκης… να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα του Κορυδαλλού για τις πανελλήνιες σε άλλους δήμους,προκαλώντας εύλογες επιπλέον δυσκολίες στις οικογένειες των μαθητών και στους ίδιους.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, δεσμεύτηκε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η δίκη θα διεξαχθεί σε νέα αίθουσα, ωστόσο, δήμος και φορείς υπογραμμίζουν ότι τα παραπάνω προβλήματα είναι άμεσα.

Σοβαρές ενστάσεις και αντιδράσεις για την ακαταλληλότητα της αίθουσας στον Κορυδαλλό έχουν καταθέσει και οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι.