Δημοσκόπηση της RASS δείχνει 18 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση της RASS, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Το Παρόν, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι: 38,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 20,4% για τη Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν το Ποτάμι με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι ΑΝΕΛ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να εμπιστεύεται τόσο την κυβέρνηση και τον Πωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, το 68,9% των πολιτών λέει «ναι» στον Τσίπρα, το 73,3% εμπιστεύεται τον Βαρουφάκη, ενώ το 57,4% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράματα σήμερα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε επικρατήσει η ΝΔ.

Ακόμη, το 70,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι δανειστές θέλουν να επιβάλουν καθεστώς ασφυξίας στην Ελλάδα, ενώ το 69,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να προωθήσει τις προεκλογικές τις θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του δυσμενούς κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές.