Τσίπρας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»: «Δεν κάνουμε πολιτική βάσει δημοσκοπήσεων»

«Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των δημοσκοπήσεων» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», για να προσθέσει ότι δεν υπήρξε κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά με τόσο μεγάλα ποσοστά αποδοχής από το λαό.

Κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να αποκοπεί από τον σκληρό πυρήνα του χθες διαφορετικά, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, θα σας πάρει μαζί του. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Σταύρου Θεοδωράκη για απουσία διαλόγου εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων τόνισε ότι “δεν φοβηθήκαμε το διάλογο, δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση να το έπραξε αυτό. Μέσα σε τρεις μήνες έχω έρθει στην Βουλή περισσότερο από ότι ο κ.  Σαμαράς τα τρία χρόνια”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ίδιος ήρθε και ενημέρωσε τη Βουλή για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ενώ αναφέρθηκε και στην τρίωρη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα. «Είμαι στη διάθεσή σας όποτε θέλετε για να σας ενημερώσω» τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη  υπογραμμίζοντας ότι αν θέλετε να ταυτιστείτε με τους άλλους δύο μνημονιακούς των κ. Σαμαρά και Βενιζέλο υπάρχουν προσφορότεροι τρόποι να το κάνετε, ελπίζω ότι δεν θα το κάνετε είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην ενημέρωση.

Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Σταύρο Θοεδωράκη να ταυτιστεί με την εθνική προσπάθεια της χώρας εν όψει των διαπραγματεύσεων και με τις «κόκκινες γραμμές» που χτίζει η κυβέρνηση απέναντι στο ασφαλιστικό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.