Πολύωρη συνάντηση Τσίπρα-Δραγασάκη και νέα επικοινωνία με Γιούνκερ - Επιδιώκεται «θετικό μήνυμα» από το Eurogroup

Με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης την Πέμπτη το βράδυ προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, τις συζητήσεις στο Brussels Group αλλά και τις επαφές που είχαν αυτήν την εβδομάδα στην Ευρώπη και στην ΕΚΤ οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει της νέας συνεδρίασης του Eurogroup την Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά Euro Working Group που θα εξετάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Επιθυμία της Αθήνας είναι είναι να υπάρξει «μήνυμα» τη Δευτέρα από το Eurogroup, ώστε η ΕΚΤ να αποδεσμεύσει χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν ανάσα ρευστότητας. «Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα δοθεί ένα σήμα προόδου και [θα πουν] ότι μία συμφωνία είναι ορατή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον Guardian. Προσέθεσε,δε, ότι «οι συζητήσεις μέχρι τώρα δείχνουν πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων». «Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε.

Πριν από τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.