Σημίτης: Να οδηγήσει η διαπραγμάτευση σε συμφωνία

«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πετύχουμε το συμβιβασμό που είναι αναγκαίος» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου που φιλοξενεί το πολιτικό Αρχείο του Ιδρύματος Κ.Σημίτη.

Κάθε συμφωνία είπε ο κ. Σημίτης, έχει όρους, δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς όρους. Και αυτή η συμφωνία, πρόσθεσε, θα έχει όρους και οι όροι πρέπει να συζητηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε όφελος και των δύο πλευρών, σημείωσε. Και αναφερόμενος στην αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης είπε χαρακτηριστικά: «Και το 1981 κάποιοι δικοί μας υπουργοί έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να προσαρμοστούμε».

Αφήνοντας αιχμές κατά των σημερινών χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημείωσε: «Δεν γίνεται με νταούλια να χορεύουν οι άλλοι χρειάζεται υπομονή και μέθοδος για να αλλάξεις τους συσχετισμούς».

Στην εκδήλωση παρευρέθη πλειάδα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κ.κ. Κουτσούκος, Καρύδης, Πρωτόπαπας, Ρέππας, Κεδίκογλου, Α. Κακλαμάνης, Γιαννίτσης, Γκαργκάνας, καθώς και άνθρωποι του πνεύματος, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μουζέλης και Βούλγαρης.