Κομισιόν: Ικανοποιημένη από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων βλέποντας ένα περιθώριο σύγκλισης, ωστόσο όμως κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, «χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε πως πράγματι έχει υπάρξει πρόοδος, ιδιαίτερα έπειτα από τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, και κατέστησε σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη περισσότερης δουλειάς καθώς τα χρονικά πλαίσια έχουν μειωθεί δραματικά.

«Το Brussels Group βρίσκεται εν μέσω διεργασιών όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζει και σήμερα. Οι εργασίες διεξάγονται σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο, χρειάζεται όμως να γίνει περισσότερη δουλειά. Η επόμενη ευκαιρία για τους υπουργούς Οικονομικών να καταγράψουν την πρόοδο είναι τώρα το Eurogroup της 11ης Μαΐου» σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα ο κ. Σχοινάς εκτίμησε πως υπάρχει περίπτωση σύγκλισης των δύο πλευρών χάρη στο παραγωγικό κλίμα, στο άμεσο μέλλον. «Το γεγονός πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε βάθος, με όλους τους εμπλεκόμενους “παίκτες” είναι από μόνο του αρκετά παραγωγικό και ελπίζουμε πως το παραγωγικό κλίμα και η ένταση των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε σύγκλιση. Το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup του Μάιου, όμως οποιαδήποτε εξέλιξη πριν από την ημερομηνία αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτη» υπογράμμισε.

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Πρόεδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το γεύμα εργασίας, καθώς «είναι παλιοί γνωστοί» και κατά τη διάρκεια του γεύματος «θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος». Καταλήγοντας ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή εργάζεται καθημερινά ώστε να υπάρξει συμφωνία.