Σκουρλέτης: Πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι η πληρωμή των δόσεων και η κατάληξη σε συμφωνία

Πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι η πληρωμή των δόσεων και η κατάληξη σε συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο πιο κρίσιμο σημείο μετά την συμφωνία που επετεύχθη την 20η Φεβρουαρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα εργασιακά ζητήματα που αφορούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τα λεφτά για τη δόση του ΔΝΤ αλλά και να είναι συνεπής στην καταβολή των μισθών και συντάξεων και διερωτήθηκε «μήπως ήταν στάση των δανειστών να στραγγαλίσουν τη χώρα»;

Καταλήγοντας ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι “δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να πούμε ότι δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις” ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα περικοπής των επικουρικών συντάξεων, που επίσης φαίνεται πως επιμένει το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων, το θέμα έχει κλείσει».