Στις 11 συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Με εισήγηση του Νίκου Κοτζιά, σήμερα θα συζητηθεί η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, που συνέρχεται στις 11 το πρωί. Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τα κόμματα για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να ζητήσει εναλλακτικές γνώμες και προτάσεις.

Ήδη έχει αρχίσει ο διάλογος για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ενώ εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα επανεκκινήσει ο διάλογος για το Κυπριακό. Καθοριστική ώθηση στον ελληνοτουρκικό διάλογο αναμένεται να δώσει η επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία, την άλλη εβδομάδα.

Ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί στις 11 Μαΐου την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την επομένη θα βρεθεί στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, εγκαινιάζοντας κατ’ ουσίαν τον διμερή διάλογο μεταξύ των δυο χωρών.

Στις 13 και 14 Μαΐου ο Ν. Κοτζιάς θα βρεθεί στην Αττάλεια, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα τοποθετηθεί για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής, κατά την παρουσίαση της μελέτης του Άγγελου Συρίγου «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» (Εκδόσεις Πατάκης).