Γιούνκερ: Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουμε δρόμο - Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Την άποψη ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να κάνουμε» στο θέμα της Ελλάδας καθώς «δεν είναι ακόμα τελείως ξεκάθαρα τα πράγματα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» εξέφρασε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ωστόσο όμως δήλωσε ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο επικεφαλής της Κομισιόν ξεκαθάρισε στην ίδια συνέντευξη ότι «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης» και τόνισε ότι «σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup».

Υπογράμμισε τέλος, ότι «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει βιώσιμες και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές» και υποστήριξε ότι «αν (σ.σ. η κυβέρνηση) θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση».

Ερωτηθείς εξάλλου για το μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι μετά τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή. «Και μια ζωή χαμένη, είναι μια ζωή παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει… Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή νέων θυμάτων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέδειξε στις 23 Ιουνίου τη βούληση να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή (σ.σ τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης ‘Τρίτων’ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών)».