Αισιοδοξία Τσίπρα ότι η συμφωνία είναι κοντά

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους Υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.

Κατά τις ίδιες πηγές, κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα καθώς μέσα στο επόμενο τριήμερο, ως την Κυριακή το βράδυ, αναμένεται να έχει φανεί τι μέλλει γενέσθαι, καθώς τότε θα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group. Άλλωστε, εάν όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup πριν τις 11 Μάη προκειμένου να δοθεί μια χρηματοδοτική ανάσα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρέσχε ο Πρωθυπουργός στους Υπουργούς του για τη διαπραγμάτευση δόθηκε, ουσιαστικά, και το «περίγραμμα» του πολυνομοσχεδίου. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ήταν επιλογή της κυβέρνησης να μην το παρουσιάσει σήμερα, αφενός «γιατί είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις, επομένως δεν είναι έτοιμο στο όλον του» και αφετέρου διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, δεν έχει νόημα να φέρεις κάτι όσο είναι σε εξέλιξη η συζήτηση και εάν δεν δεις ότι υπάρχει βούληση από την άλλη πλευρά.