Ο "πραγματιστής" Κάμερον χαρακτηρίζει την Ελλάδα "τρομακτική χώρα"

Την εικόνα του πραγματιστή πολιτικού προσπαθεί να περάσει ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, την ίδια στιγμή που κατηγορείται από τους επικριτές του ότι “βλέπει” στην οικονομία μόνο νούμερα, παραβλέποντας τον ανθρώπινο παράγοντα. Στην…προσπάθειά του αυτή, σε ομιλία του στο Γέοβιλ, μεταξύ άλλων, ανέφερε κυνικά: “Αν θέλετε πολιτικό θέατρο, να πάτε στο Χόλιγουντ. Αν θέλετε πολιτικές συγκινήσεις θα μπορούσατε να πάτε, ίσως, στην Ελλάδα. Μου λένε διάφοροι πως αυτή είναι μια συναρπαστική χώρα. Εγώ δεν νομίζω πως είναι συναρπαστική, αλλά τρομακτική χώρα”.

Όπως σημειώνει η Telegraph, μιλώντας στο Γέοβιλ, ο κ. Κάμερον είπε στους συγκεντρωμένους οπαδούς των Συντηρητικών: «Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την οικονομία και την ασφάλεια της Βρετανίας. Αυτό σημαίνει περισσότερες δουλειές, περισσότερα σπίτια, περισσότερες επιχειρήσεις και βρεφονηπιακοί σταθμοί, περισσότερη ασφάλεια μετά τη συνταξιοδότηση”.

Για την ενίσχυση των λεγομένων του, χρησιμοποίησε ως… αντι-παράδειγμα την Ελλάδα, λέγοντας: «Αν θέλετε πολιτικό θέατρο, να πάτε στο Χόλιγουντ. Αν θέλετε πολιτικές συγκινήσεις θα μπορούσατε να πάτε, ίσως, στην Ελλάδα. Μου λένε διάφοροι πως αυτή είναι μια συναρπαστική χώρα. Εγώ δεν νομίζω πως είναι συναρπαστική, αλλά τρομακτική χώρα. Η οικονομία δεν είναι μόνο γραφήματα και αριθμοί σε έναν προϋπολογισμό. Η οικονομία είναι να έχουν οι άνθρωποι δουλειές και χρήματα, να ξέρουν πως στο τέλος του μήνα θα πάρουν το μισθό και τη σύνταξή τους. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει δίχως ισχυρή οικονομία. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο».