Βενιζέλος: Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ύφευση, αύξηση ανεργίας και τρίτο μνημόνιο

Αν η κυβέρνηση επιλέξει τελικά να οδηγήσει τη χώρα σε νέες κάλπες, τότε τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας θα επιδεινωθούν σημαντικά, προβλήματα θα συσσωρευτούν και η κυβέρνηση θα βρεθεί εγκλωβισμένη στρατηγικά, εκτιμά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η στρατηγική της κυβέρνησης οδηγεί σε επιστροφή στην ύφεση, αύξηση της ανεργίας και, νομοτελειακά, σε τρίτο μνημόνιο. Παράλληλα, δεν αποκλείει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή, υπό τον όρο της υιοθέτησης της «μόνης εφικτής στρατηγικής», όπως αναφέρει, παραπέμποντας στις επιλογές που το κόμμα του είχε κάνει και στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται σε θετικό τόνο για το «Ποτάμι», περιγράφοντας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ως «πραγματικότητα» που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και του χώρου ο οποίος ανήκε παραδοσιακά στις δυνάμεις του Κέντρου. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ως υπαίτιο των επιδόσεων του κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέρχεται, μετά τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φ. Κουβέλη, και στο καλοκαίρι του 2014. Τότε, υπογραμμίζει, ο ίδιος και ο κ. Σαμαράς πρότειναν από κοινού και κατόπιν συμφωνίας στον κ. Κουβέλη να είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας κι εκείνος απεδέχθη.